Η Σημασία Των Ξένων Γλωσσών Για Τις Επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις επεκτείνονται με ταχύ ρυθμό, εξελίσσοντας το επιχειρηματικό τοπίο και εισέρχονται σε διεθνείς αγορές. Αυτή η ξένη επέκταση συνοδεύεται από την ανάγκη διγλωσσίας για διασφάλιση ακριβών και άψογων αλληλεπιδράσεων πελατών.

Η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους πελάτες σας στο εξωτερικό είναι επιτακτική. Δεν έχει σημασία πόσο καλό είναι το προϊόν ή η υπηρεσία σας εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά με τους πελάτες σας. Μιλώντας τους στη γλώσσα τους διαλύετε τις πολιτιστικές διαφορές, χτίζετε εμπιστοσύνη και δείχνετε σεβασμό.

Πρέπει να επενδύσω σε δίγλωσσα πράγματα;

Η πρόσληψη ξένων εργαζομένων ή η εκμάθηση διαφορετικών γλωσσών μπορεί να ανοίξει πολλές ευκαιρίες για την επιχείρησή σας. Όχι μόνο θα έκανε την επικοινωνία ευκολότερη, αλλά θα σας βοηθούσε επίσης να εκτιμήσετε και να κατανοήσετε καλύτερα τις πολιτιστικές αποχρώσεις της αγοράς στην οποία απευθύνεστε. Η πολιτιστική ευαισθητοποίηση είναι εξαιρετικά σημαντική όταν αντιμετωπίζετε πελάτες και η αποτυχία να λάβετε υπόψη τις πολιτισμικές διαφορές μπορεί να έχει επιζήμια επίδραση στην επιχείρησή σας.

Αλλά η εκμάθηση του πολιτισμού δεν είναι το μόνο όφελος της γνώσης της γλώσσας ή της απασχόλησης ατόμων που την γνωρίζουν. Θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τις στρατηγικές πωλήσεων και μάρκετινγκ, να εντοπίσετε το περιεχόμενό σας και να σας δώσει πληροφορίες για τις ξένες αγορές.

Τα Αγγλικά εξακολουθούν να είναι η γλώσσα της παγκοσμιοποίησης;

Τα Αγγλικά θεωρούνταν πάντα ως παγκόσμια επιχειρηματική γλώσσα, με 983 εκατομμύρια ανθρώπους να μιλούν Αγγλικά παγκοσμίως. Υπάρχουν περίπου 371 εκατομμύρια γηγενείς ομιλητές αυτής της γλώσσας, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ), το Ηνωμένο Βασίλειο (Ηνωμένο Βασίλειο), ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική και η Νέα Ζηλανδία.

Το 25% των διαδικτυακών χρηστών αναζητούν στα Αγγλικά και το 54% των ιστότοπων έχουν το περιεχόμενό τους γραμμένο στα Αγγλικά. Ως έχει, τα αγγλικά εξακολουθούν να είναι η γλώσσα της παγκοσμιοποίησης και πρέπει να κυριαρχούν από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που θέλουν να ευδοκιμήσουν στην παγκόσμια σκηνή.

Οι γλώσσες αυξάνονται γρήγορα σε σπουδαιότητα

Το Mandarin είναι μια άλλη σημαντική γλώσσα που πρέπει να γνωρίζετε τώρα. Υπάρχουν περίπου 879 εκατομμύρια γηγενείς ομιλητές και 193 εκατομμύρια άνθρωποι που μιλούν Mandarin ως τη δεύτερη γλώσσα τους. Με την αναπτυσσόμενη οικονομία και την αγοραστική δύναμη της Κίνας, αυτή η γλώσσα γίνεται όλο και πιο σημαντική για τις επιχειρήσεις.

Τα ισπανικά δεν πρέπει επίσης να αγνοούνται. Έχει 436 εκατομμύρια γηγενείς ισπανικούς ομιλητές και είναι η κύρια γλώσσα του Μεξικού, της Κολομβίας, της Αργεντινής, της Βενεζουέλας, τμημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ισπανίας. Τα ισπανικά έχουν καταχωριστεί ως μία από τις γλώσσες για το μέλλον , σε μια έκθεση του British Council, καθιστώντας την απαραίτητη γλώσσα για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να γνωρίζουν ή να λειτουργούν.

Άλλες γλώσσες, όπως αραβικά, γερμανικά, γαλλικά, ιαπωνικά και πορτογαλικά χρησιμοποιούνται επίσης όλο και περισσότερο σε επιχειρηματικούς κύκλους . Σε πρόσφατο άρθρο, το Independent ανέφερε ότι τα γερμανικά ξεπέρασαν τα γαλλικά ως τη γλώσσα που αναζητούν περισσότερο οι εργοδότες, γεγονός που οδηγεί σε έλλειψη γλωσσολόγων, ειδικά με την αβεβαιότητα του Brexit που εμποδίζει τους εργαζόμενους να μετεγκατασταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ.

Είτε αποφασίσετε να προσλάβετε ξένους εργάτες είτε να μάθετε διαφορετικές γλώσσες μόνοι σας, η σημασία της πολυγλωσσίας στις επιχειρήσεις δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Το να μπορείτε να αλληλεπιδράτε αποτελεσματικά με τους πελάτες, να μαθαίνετε τον πολιτισμό τους και να αγοράζετε στις διάφορες χώρες στις οποίες πραγματοποιείτε συναλλαγές θα σας βοηθήσουν να πετύχετε και την επιχείρησή σας.

Ωστόσο, εάν η επιχείρησή σας δεν είναι αρκετά έτοιμη να προσλάβει ομιλητές ξένων γλωσσών ή απλώς αγωνίζεται να τις προσλάβει, οι Ξένες Γλώσσες θα βοηθήσουν στη μετάφραση και τον εντοπισμό του περιεχομένου του ιστότοπού σας, του υλικού μάρκετινγκ και οποιωνδήποτε άλλων μορφών επικοινωνίας.

 

Πηγή: www.foreigntongues.co.uk